Hirshhornis, lahing selle skulptuuriaia plaanide pärast

Muuseum jätkab kohtumisi kunstnik Hiroshi Sugimoto kavandi üle, mis looduskaitsjate sõnul tühistaks Lester Collinsi sõjajärgse maastikukujunduse põhijooned.

Hirshhorni aia kujunduse renderdamine, autor Hiroshi Sugimoto. Kava kritiseerijate hulgas on haridus- ja huvikaitserühm Kultuurmaastiku Sihtasutus, mis on kandnud Hirshhorni aia ohustatud maastike nimekirja.

Washingtoni modernistlike maastike säilitamise eestkõnelejad on asunud järjekordsele võitlusele. Pärast National Geographic Society plaani lammutada ülikoolilinnakus Elyn Zimmermani 1984. aasta skulptuuriinstallatsioon Marabar, võitlevad nad nüüd Hirshhorni muuseumi ettepanekuga muuta oma vajunud skulptuuriaed arhitekti poolt. Gordon Bunshaft ja maastikuarhitekt Lester Collins .

Hirshhorn, mis on osa Smithsoniani institutsioonist, on edendanud kunstniku ja arhitekti disaini Hiroshi Sugimoto mis muudaks oluliselt selle välimust ja tunnetust.



Seis on kriitilisel ajal sõjajärgsete maastike jaoks, mis on jõudmas vanusesse, mil renoveerimist vajatakse üha enam.

Säilitusorganisatsiooni Docomomo US president Theodore Prudon ütles, et on mures, et modernistlik arhitektuur, sealhulgas maastikuarhitektuur, võib kannatada nende käes, kes ei pruugi selle väärtust hinnata.

Näiteks hr Collinsi töö on alles hiljuti hakanud laiemat tunnustust äratama. Innisfree aed , tema 185 aakri suurune meistriteos Millbrookis, N.Y., kanti eelmisel aastal riiklikusse ajalooliste paikade registrisse.

Hirshhorni aias, mis hõlmab 1,5 aakrit National Mallil, Jefferson Drive'i vastas muuseumi kuulsast trummikujulisest hoonest, mille autor on härra Bunshaft, ei leidnud alati nii tulihingelisi toetajaid. Selle algset skeemi, kruusavaalu, mille härra Bunshaft lõi koos hoonega, peeti üldiselt süngeks ja pealinna palava kuumusega halvasti sobivaks. New York Times nimetas seda kruusaauguks 1974. aastal, mil avati Hirshhorni muuseum ja skulptuuriaed, nagu seda ametlikult nimetatakse.

Härra Collins, kes lõi 1950. aastatest alates aedu üle kogu pealinna, toodi muudatusi tegema. Ta säilitas härra Bunshafti peenikese ristkülikukujulise peegeldava basseini, mille kuju peegeldab muuseumi põhjakülje horisontaalset akent, rõhutades arhitekti vaadet hoonele ja selle aiale kui ühtsele kompositsioonile. sarnastest elementidest. Kuid hr Collins muutis ümbruse pargilaadsemaks, lisades muru ja vormikad puud, mis püsisid kunstnike, sealhulgas Henry Moore'i suurte skulptuuride keskel. Tema renoveerimine lõppes 1981. aastal.

Ta oli ruumi koreograaf, ütles Kate Kerin, Innisfree maastikukuraator ja hr Collinsi töö ekspert. Ta kirjeldas Hirshhorni aeda kui rongkäiku.

Tema aed on roheline oaas, kus on asju, mida sealt läbi liikudes avastada, ütles ta.

Kui Hirshhorn teatas plaanist see ümber kujundada Eelmisel aastal väideti, et suuremahuliste kaasaegsete kunstiteoste, sealhulgas esituspõhiste teoste jaoks on vaja rohkem väliruumi ja maastikuelemendid üldiselt halvenevad. Näiteks aiaseinad on mõranenud ja drenaažiprobleemid on põhjustanud üleujutusi.

Kuid mõned kriitikud väidavad, et aial lasti hääbuda ja selle halvenenud seisukord õigustas kapitaalremonti. (Hirshhorn vaidlustab selle iseloomustuse.)

Näeme, et kogu aeg, kui korrapidajad tahavad maastikku muuta, ütles Hirshhorni aia rajanud haridus- ja huvikaitserühma Kultuurmaastiku sihtasutuse asutaja ja president Charles Birnbaum. ohustatud maastike loetelu . Me nimetame seda maastiku näljutamiseks, maastiku süüdistamiseks.

Pilt

Krediit...Jesse Dittmar The New York Timesi jaoks

Hr Sugimotot projekti valides pöördub muuseum kunstniku poole, kellega on suhe olnud juba mitu aastat. Hr Sugimoto töid eksponeeriti muuseumis 2006. aastal ja kunstnik, kes asutas koos Tomoyuki Sakakidaga Tokyos asuva arhitektuuribüroo New Material Research Laboratory, renoveeris 2018 aastal oma fuajee .

Kuigi muuseum nimetab hr Sugimoto kavandit a taaselustamine skulptuuriaiast, arvavad selle kriitikud, et see on palju enamat.

Nad on eriti mures kavandatavate muudatuste pärast aia südamikus, peegeldava basseiniga osas. Praeguse plaani kohaselt asendataks bassein enam kui kaks korda suurema basseiniga, mille keskel oleks lava. Muuseumi struktuurile vastava betoonist silmapaistev sein ehitataks ümber suurte laotud kividega.

Uue planeeringuga väheneks roheala ja suureneks sillutis.

Selle teostamise maksumus on veel kindlaksmääramisel ja muuseum kavatseb suurema osa vahenditest koguda eraviisiliselt, ütles muuseumi pressiesindaja Kate Gibbs. ütles. Töö võib kesta kolm aastat.

Kuid kriitikud seavad kahtluse alla juba aia ümbertegemise idee, mida nad peavad kunstilise terviku üheks pooleks, küsides, miks ei pälvita seda sama lugupidamist, mis omistatakse hoonele, mille ümbris on kavas taastada alates sellest ajast hiljem. aastal.

Miks me rakendame maastikuarhitektuurile teistsuguseid standardeid kui hoonearhitektuurile? küsis härra Birnbaum. Meil peaksid olema samad eesmärgid.

Kuna muuseum asub föderaalsel maal, kehtib ümberkujundamine föderaalsele heakskiitmisprotsessile ja see on avalikult kommenteeritav.

Muuseum on selle kava kohta pidanud mitmeid koosolekuid. Kuna muuseum on koronaviiruse pandeemia tõttu suletud, viimane kohtumine , mai lõpus, toimus Zoomis. Osalejad ütlesid, et vorming ei võimaldanud sellist edasi-tagasi liikumist, mis on tüüpiline läbivaatamisprotsessile, mida nimetatakse jaotiseks 106.

Inimesed on kujundust ka kirjalikult kaalunud.

25. märtsi kirjas on DC osariigi ajaloo säilitamise büroo vanem ajaloo säilitamise ametnik Andrew Lewis vastu muudatustele kriitiliselt olulises ajaloolise kajastamise kogumis. Samuti on ta vastu aiamüürile pakutud laotud kivile, öeldes, et see kahjustaks täitebetooni rolli hoonet ja aeda ühendava elemendina.

Hirshhorni plaanil on ka palju toetajaid ja üle kahe tosina neist on kirjutanud seda toetavaid kirju. Disainimaailma silmapaistvad tegelased, nagu arhitekt David Adjaye, on plaani kirjalikult toetanud, nagu ka hr Bunshafti kauaaegne firma Skidmore, Owings & Merrill. Ameerika Arhitektide Instituudi kohalik peatükk kiitis seda. Ja mitmed muuseumijuhid üle kogu riigi, sealhulgas New Yorgi moodsa kunsti muuseumi direktor Glenn D. Lowry, on samuti avaldanud toetust ümberkujundamisele.

Hirshhorni aia plaanid kajastavad nihet muuseumide aktiivsema ruumikasutuse poole, mõnikord vaiksema tegevuse hinnaga.

Kuid hr Prudon Docomomo USA-st, rääkides Hirshhorni aiast ja siseõuedest, mille härra Bunshaft kavandas teiste hoonete jaoks, ütles: Need on visuaalsed ruumid, need on mõtisklevad ruumid, need ei ole tegevusruumid.

Ma arvan, et see, kus me täna oleme, on see, et kardame mõtisklevaid ruume, ütles hr Prudon.

Muuseum, mille aastane külastatavus oli viimase kolme aasta jooksul keskmiselt ligi 970 000, näeb asju teisiti.

Pärast Hirshhorni muuseumi ja skulptuuriaia avamist 1974. aastal on kunstiloomes toimunud olulisi muutusi, öeldakse muuseumi avalduses. Oma missiooni täitmiseks peab meie skulptuuriaed arenema.